Case

Reformation

In 2009 stampte Yael Aflafo Reformation uit de grond. Het bedrijf brengt een beperkte collectie op de markt die grotendeels wordt vervaardigd in een eigen fabriek in het zonnige Los Angeles. De collectie bestaat enerzijds uit stuks gemaakt uit duurzame materialen zoals tencel® en viscose, en anderzijds uit gerecycleerde stoffen en fabrieksresten. De laatste twee omvatten 40% van de collectie. Reformation streeft naar een zero waste-productie en hergebruikt op dit moment al 75% van haar eigen afval. Hoewel het gebruik van tencel® en viscose uiteraard een belangrijk begin is, blijft Reformation zoeken naar duurzamere alternatieven.

Duurzaamheid komt bij Reformation altijd op de eerste plaats. In de fabriek passen ze de meest ecologische en efficiënte technieken toe om water- en energieverspilling zo veel mogelijk te beperken. Daarnaast informeert het bedrijf haar werknemers voortdurend over nieuwe ontwikkelingen op het vlak van duurzaamheid, en communiceert het eerlijk over de impact van elk kledingstuk met de consument. De duurzaamheidsgedachte sijpelt door in de hele werking van het bedrijf, dat zweert bij balpennen gemaakt van gerecycleerde banden en verpakkingen zonder plastiek.

Reformation wil iedereen bewust maken van het feit dat de modesector zwaar weegt op het milieu. Hun website brengt bijvoorbeeld uitgebreid verslag uit over de verschillende aspecten van deze problematiek. Als consument vind je er ook tips om op een duurzamere manier om te gaan met je kledij.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.