Case

(re)vision society

(re)vision society is een creatieve studio die kritische kanttekeningen plaatst bij de manier waarop we vandaag de dag produceren en consumeren. (re)vision-kledingstukken en -projecten staan dan ook volledig in het teken van hun milieu-impact, die zo klein mogelijk gehouden wordt. De ontwerpen zijn daardoor meer dan producten: ze dragen een bepaalde ethos uit en helpen nadenken over de manier waarop we ons als samenleving organiseren en gedragen. Dit betekent onder meer dat (re)vision geen seizoensgebonden collecties uitbrengt en zich niet laat meeslepen door trends.

Voor haar productie gaat (re)vision society in Londense fabrieken snuisteren: het merk haalt er textielresten op die anders rechtstreeks op de vuilnisbelt zouden belanden. Elk stuk wordt vervolgens nauwgezet geproduceerd in Londen en voorzien van handgemaakte etiketten uit textielresten.

Ook na de productie gaat (re)vision society resoluut voor de milieubewuste aanpak. Alle bestellingen worden hoogstpersoonlijk verpakt in hun studio in London Fields. Het zal je niet verbazen dat de verpakkingsmaterialen ook gemaakt zijn van 70% tot 100% gerecycleerde materialen, waarvan de meerderheid afkomstig is uit Engeland. Vervolgens worden de pakjes te voet, per fiets of met het openbaar vervoer afgeleverd in het plaatselijke postkantoor om de koolstofuitstoot tot een minimum te beperken.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.