Case

Belgian Company

Belgian Company (BC) ontwerpt kleding voor mannen en vrouwen, telkens met evenveel passie. Het merk, dat modestad Antwerpen als thuisbasis heeft, staat garant voor kwaliteitsvolle, eerlijke en hybride kledij met verfijnde sportieve accenten. BC streeft naar een evenwicht tussen stijl en functionaliteit. Zo kiest het label resoluut voor natuurlijke materialen omdat ze zacht en sterk aanvoelen én langer dan een seizoen meegaan.

BC maakt uitsluitend gebruik van eigen geproduceerde stoffen die door haar Portugese fabrikant op een natuurlijke manier worden gekleurd en behandeld. Die Portugese partner heeft trouwens wel meer troeven te bieden, zoals het ISO 9001:2008-certificaat, dat strenge eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van de gecertificeerde organisaties. Samen met die fabrikant gaat BC bovendien steeds op zoek naar verbeteringen en milieuvriendelijke alternatieven, onder meer om zo weinig mogelijk lucht te transporteren en alles in één transport te leveren. Kortom: het label zet volop in op een verantwoorde productie, met oog voor mens en milieu.

De stoffen die daarbij de hoofdrol spelen, zijn ook niet de minsten. Zo zijn ze stuk voor stuk voorzien van het OEKO-Tex certificaat. Dit ecolabel garandeert dat de grondstoffen, de tussenproducten en de eindproducten in geen enkel stadium van het productieproces stoffen bevatten die schadelijk zijn voor de mens of het milieu. Daarnaast streeft BC naar een high-end afwerking en een lange levensduur. Het merk werkt bijvoorbeeld met extra verstevigde overlocks, gebruikt een maximumaantal steken per centimeter, en brengt extra verstevigingen aan waar nodig, zoals bij de afwerking van een split.

BC verkoopt ook zelf aan eindgebruikers en maakt er een punt van om hen goed te informeren over het onderhoud van hun aankopen. Het merk raadt haar klanten onder meer aan om hun kledingstuk voor de eerste wasbeurt gedurende een halve dag onder te dompelen in water met een scheutje azijn. Dit helpt om de kleur te behouden. Een andere gouden BC-tip: was je kledij op 30°C en laat ze hangend drogen. Zo gaan je kledingstukken niet alleen langer mee, maar verklein je ook de impact op het milieu. Win-win!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.