Case

terug Biocouture

(Tekst: AEG)
“Suzanne Lee, oprichtster van Biocouture Ltd, staat aan het hoofd van 's werelds eerste bedrijf dat van organisch materiaal kleding maakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van kennis uit laboratoria. Biocouture biedt een geheel nieuwe kijk op de manier waarop wij kleding, accessoires en sportkleding in de toekomst kunnen produceren.

In de documentaire The Next Black zien we Suzanne Lee in haar studio in Londen, waar ze microben die cellulose produceren gebruikt voor de productie van kleding met behulp van fermentatie. Door middel van onderzoek en het werken met wetenschappers ontwikkelde ze een proces van groeiend antibacterieel materiaal in een mengeling van groene thee, suiker en gist voor het maken van een volledig natuurlijk, 100% composteerbaar product. Het materiaal kan worden gedroogd, gesneden en genaaid tot kleding.

Biofabricatie kan een revolutie veroorzaken bij het ontwerpen en vervaardigen van kleding, schoenen en accessoires. De behoeften voor energie en water voor de huidige manier van kledingproductie vallen weg en worden vervangen door een ontwikkeld en geoptimaliseerd bioproces. Door materiaal van levende organismen te gebruiken, kan kleding worden geproduceerd zonder giftige afvalstoffen, voor een echt duurzame toekomst voor mode.”

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.