tips & tricks

terug Geef als ontwerper tips over reparaties van de kleding die je verkoopt

We kennen allemaal het fenomeen van de extra knoopjes die we in een plastieken zakje in de binnenkant van ons nieuwe jasje vinden. Waarom niet wat verder gaan en ook informatie meegeven over wat je kan doen als er een naad loskomt, hoe je een knoop vastzet en welke mogelijkheden je hebt als er een gaatje in de trui komt?

Het outdoormerk Patagonia heeft een handige Patagonia Product Care Guide samengesteld. Deze gids biedt een schat aan informatie, van hoe je een rits moet inzetten tot hoe je waterproofjassen moet wassen en drogen.

Verder zijn er nog drie jeansmerken die op dit vlak een goede beurt maken. De Nederlandse labels MUD Jeans en Kings of Indigo bieden een gratis hersteldienst of -kit aan. Het Zweedse Nudie Jeans geeft haar klanten zelfs verschillende opties. Een eerste mogelijkheid is dat de klant bij een Nudie Jeans-winkel zijn jeans gratis laat herstellen. Een andere optie is om de jeans zelf op te lappen. Nudie stuurt dan gratis een Jeans Repair Kit op die draad, patches en andere handigheden bevat.

Een alternatief is uiteraard ook zelf reparaties uit te voeren voor je eigen kledinglijn. Denk in dat geval grondig na over hoe je dit aanpakt en neem dit onderdeel ook op in je businessplan.

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.