Case

Maravillas Bags

Maravillas Bags is het geesteskind van Christina Bussmann Otte. Deze dame behaalde haar diploma van modeontwerper in Firenze, de lederstad bij uitstek. Na haar studies verhuisde Bussmann Otte naar Mallorca, de bakermat van de Spaanse lederindustrie. Al die lederconnecties zijn uiteraard geen toeval: Bussmann Otte was vastbesloten haar eigen handtassenlabel op te richten en uitsluitend met duurzaam leder en andere milieuvriendelijke materialen te werken. Maravillas Bags was geboren!

Bussmann Otte werkt samen met lokale Spaanse fabrieken die plantaardig gelooid, chroomarm leder produceren. Terwijl traditionele looierijen schadelijk chromaat gebruiken om leer te bewerken, looien de Spaanse fabrieken met natuurlijke producten zoals wortels, schors, olijfboombladeren en rabarber. Doordat de accessoires van Bussmann Otte handgemaakt zijn en het leder doorheen de tijd telkens op een heel eigen manier verkleurt, ben je met een Maravillas Bag zeker van een uniek stuk.

Naast haar Leather Collection heeft Maravillas Bags ook nog een Vegan Ananas Collection. De naam van deze tweede collectie verraadt zijn bijzondere oorsprong meteen: deze tassen zijn gemaakt van Piñatex™, een veganistisch alternatief voor leder. Piñatex™ bestaat uit de vezels van ananasbladeren, een bijproduct van de ananasoogst. Niet alleen hoeven er geen dieren te sterven voor dit materiaal; het ananasleer schroeft ook de hoeveelheid oogstafval drastisch terug. Win-win!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.