Case

Goodsociety

Het Duitse jeansmerk Goodsociety heeft een duidelijke visie over wat een ‘good society’ eigenlijk inhoudt. Daarbij staan genieten van het leven en duurzaamheid centraal – wat voor Goodsociety meteen betekent: de kledingindustrie heruitvinden.

Het label geeft zelf het goede voorbeeld door enkel te kiezen voor het beste organische katoen, dat ook nog eens GOTS-gecertificeerd is. Van haar partners in Indië, Pakistan en Turkije verwacht Goodsociety bovendien niet alleen een duurzaam productieproces, maar ook een ethisch verantwoorde omgang met hun werknemers.

Nadat de grondstoffen geleverd zijn, verschuift het productieproces naar Italië, waar Goodsociety beroep doet op lokale partners met wie het duurzame relaties uitbouwt. Deze partners leveren inspanningen om chemicaliën zo veel mogelijk te bannen. Ook het waterverbruik beperken ze tot een minimum, onder meer door doorgedreven recyclagetechnieken.

Tot slot impliceert een ‘good society’ voor Goodsociety eerlijkheid. Daarom communiceert het label heel open over alle aspecten van de bedrijfsvoering, van de productiemethodes tot de prijszetting. Om de belofte van transparantie in de toekomst nog beter te kunnen waarmaken, is Goodsociety volop bezig met het in kaart brengen van de gebruikte materialen, hun oorsprong en de manier waarop ze verwerkt worden.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.