Case

Druthers

Druthers is een merk met een missie, namelijk: perfect passende en kwaliteitsvolle mannenbasics en -ondergoed maken in New York en Japan, door enkel en alleen duurzame materialen met een lage impact te gebruiken. Ze hebben zichzelf het strenge doel gesteld om tegen eind 2017 in al hun productcategorieën nog uitsluitend biologisch katoen of gerecycleerd katoen te gebruiken. Om te compenseren voor de koolstofuitstoot tijdens het productieproces, doneren ze geld aan een aantal initiatieven die ijveren voor een koolstofneutrale wereld.

Druthers maakte een indrukwekkende entree met zijn allereerste collectie boxers en boxershorten gemaakt van Recover Yarn. Deze stof is een mix van gerecycleerd katoen en polyester afkomstig van versnipperde plastic flessen. Hoewel de boxershorts van Druthers natuurlijk geen meters stof bevatten, bespaart het merk per stuk wel een indrukwekkende 300 liter water én verhinderen ze met elke onderbroek dat een paar honderd plastic flessen in de oceaan gedumpt worden. Het is dan ook goed nieuws dat Druthers zich niet tot ‘undies’ beperkt: in 2016 lanceerde het label vanuit Japan haar eerste collectie sokken van gerecycleerd katoen en biologisch katoen.

Tot slot staat Druthers stil bij het verpakkingsmateriaal dat hun boxers en sokken omhult. Speciaal voor Druthers ontwierp Eco Enclose kartonnen dozen en andere verpakkingen gemaakt van uit post-consumptie en postindustrieel afval. De verpakkingen zijn volledig recyclebaar, composteerbaar en geproduceerd in de Verenigde Staten.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.