Case

WEHVE

Het Belgische WEHVE biedt handgeweven en -gebreide accessoires aan die traditioneel vakmanschap (en de expertise en kwaliteit die daarmee gepaard gaan) op unieke wijze combineren met een eigentijdse styling. Schoonheid, stijl en bewustzijn: dat is de basis van WEHVE – naast Merinowol natuurlijk, want het merk gebruikt enkel deze superieure grondstof, die het in Uruguay haalt.

De sprong van België naar Ugurguay werd gemaakt door WEHVE’s oprichtster Gesine Holschuh, die altijd al een zwak had voor mooie materialen en handgemaakte kleding. Tijdens een reis door Zuid-Amerika bezocht ze enkele weefcollectieven in verschillende dorpen – en die lieten haar niet meer los. Holschuh selecteerde enkele kunstenaars waarvan ze vermoedde dat zij hun traditionele vaardigheden wel zouden kunnen aanpassen aan een meer ‘Europese’ stijl. WEHVE wil hun eeuwenoude kennis doorgeven en in stand houden door die tradities en methodes toe te passen op klassieke en elegante ontwerpen voor een modern westers publiek. Met de komst van vriendin en designer Marine Halna du Fretay was het WEHVE-team compleet.

Intussen is het label marktleider in duurzame en ethische mode, terwijl Holschuh het tot bestuurslid van Fair Trade International schopte. Het zal dan ook niemand verbazen dat het productieproces van WEHVE volledig gebeurt volgens de fairtrade-principes. Dit alles gebeurt in Uruguay, waar het merk werkgelegenheid biedt aan vrouwencoöperaties.

gerelateerde cases

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.