Case

Froy & Dind

Adinda en Froya denken volop aan de toekomst van de volgende generaties. Daarom houden ze de ecologische voetafdruk van hun speelse collecties bewust zo klein mogelijk. Het aanbod van Froy & Dind gaat van briefkaarten tot kinderkleding,
stuk voor stuk op een duurzame manier geproduceerd.

De manieren waarop Froy & Dind duurzaamheid uitdraagt, zijn al even veelzijdig als de spullen die het merk op de markt brengt. Zo worden hun papierwaren niet alleen gemaakt van gerecycleerd papier, maar ook in eigen land geproduceerd om het transport tot een minimum te beperken.

Voor haar kleding kiest Froy & Dind dan weer voor GOTS-gecertificeerd biokatoen dat voldoet aan de strengste milieunormen. De productie van het katoen gebeurt in Turkije – en zonder schadelijke stoffen. De katoenplant wordt er streng opgevolgd, van kiem tot finaal product. Verder probeert Froy & Dind synthetische vezels te weren door haar toevlucht te nemen tot onder meer bamboevezels. De bamboeplant kan maar liefst drie keer per jaar geoogst worden zonder dat daar pesticiden of andere schadelijke stoffen voor nodig zijn.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.