Case

Ms. Bay

Ms. Bay is een Belgisch merk dat werd opgericht in 2018 – én dat weet wat het wil. Namelijk: prachtige handtassen of portefeuilles aanbieden die klanten zonder schuldgevoelens kunnen kopen en dragen. Die drang naar esthetische en ethische accessoires betekent dat Ms. Bay niet elk seizoen een nieuwe collectie lanceert. Het label investeert in tijdloze ontwerpen die ze steeds verder perfectioneren.

Ms. Bay werkt enkel met biodegradeerbare of herbruikbare materialen, zoals gerecycleerd polykatoen (voor de voering) en leer gemaakt van visafval. En dat laatste is er in overvloed, want van de volledige visvangst wordt slechts 43% gebruikt voor consumptie. De overige 57% wordt gewoon weggegooid. Het vissenleer van Ms. Bay is plantaardig gelooid – een milieuvriendelijk proces waarbij bovendien geothermisch water wordt gebruikt (water op temperatuur gebracht door de warmte van de aarde zelf). En er gaat niets van verloren: de kleinste restanten leer dienen bijvoorbeeld als sleutelhanger of om de binnenkant van een handtas te verstevigen.

Omdat het label gelooft in fair trade en de impact ervan op lokale gemeenschappen, worden Ms. Bay-accessoires handgemaakt in India, meer bepaald in SA 8000-gecertificeerde fabrieken waar kinderarbeid, dwangarbeid of discriminatie uit den boze zijn en eerlijke lonen worden uitbetaald aan de werknemers, die bovendien opleidingen en andere voordelen krijgen.

Verder recycleert Ms. Bay ijverig en gebruikt het gerecycleerd verpakkingsmateriaal. Ze werken hiervoor samen met bedrijven die hun gebruikt karton en plastic verpakkingen doneren. Het merk schenkt tot slot 5% van al haar winst aan The Ocean Cleanup, een project om de plasticvervuiling van onze oceanen te beteugelen.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.