Case

e5 Mode

e5 mode, een van de grotere modeketens van ons land, is trots op haar Belgische roots én op haar duurzaamheidsinspanningen. Die onderneemt het merk vanuit haar centrale waarden: eerlijkheid, respect en passie - maar het aarzelt niet om hiervoor ook externe experts in te schakelen. Zo volgde e5 mode een duurzaamheidstraject bij Flanders DC dat tot de lancering van een circulaire capsulecollectie leidde. De bedoeling is om hier lessen uit te trekken en die stapsgewijs verder uit te rollen over de hele organisatie.

Een ander mooi duurzaamheidsvoorbeeld is de samenwerking met Oxfam-Solidariteit die al meer dan tien jaar stand houdt (een van de langste partnerschappen die Oxfam ooit met een privébedrijf aanging). Samen zetten ze heel wat acties op touw, zoals een halfjaarlijkse inzamelactie van herbruikbare kledij voor de tweedehandswinkels van Oxfam. De opbrengst van de verkoop gaat naar Oxfam-projecten over de hele wereld.

Verder zet e5 mode volop in op ethische werkomstandigheden en het milieu, onder meer door consequent te kiezen voor ‘groene’ verpakkingen en papier met het FSC-keurmerk. De huismerken van zusterbedrijf ECG die bij de keten te koop zijn, hebben bovendien sinds mei 2018 een Fair Wear Foundation-lidkaart op zak, waaruit hun engagement voor betere arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken blijkt. Elk FWF-merk moet namelijk jaarlijks bewijzen dat het vooruitgang boekte op het vlak van arbeidsomstandigheden.

Niet alleen haar zusterbedrijf deelt de duurzaamheidsbelofte van e5 mode. De keten vraagt aan al haar leveranciers om de arbeidsnormen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) na te leven. Die normen garanderen onder meer over dat er geen werknemers worden uitgebuit of onderdrukt, en dat de minimumlonen en werktijden worden gerespecteerd.

Als kers op de taart zweert e5 mode bij gezond textiel (schadelijke stoffen zijn ten strengste verboden), een zo efficiënt mogelijke transportplanning die komaf maakt met overbodige kilometers en een doorgedreven recyclage van afval. Leuk weetje: e5 mode zuivert zelf haar afvalwater en laat papier en karton pas ophalen als er een volledige vrachtwagen mee gevuld kan worden!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.