Case

Solve Apparel

Solve Apparel, een Roemeens-Deense designstudio, draagt innovatie hoog in het vaandel. Neem nu de stukken uit de OMDANNE-collectie, gemaakt van Tencel®. Aan de hand van instructiegifjes kan de consument (die ‘consument’ of co-creator wordt) leren om elk stuk op minstens vijf manieren te dragen, wat de emotionele betrokkenheid enorm vergroot én zorgt dat de collectie enorm lang gedragen kan worden. Met slechts drie kledingstukken maak je namelijk maar liefst dertig outfits! En valt een stuk na jaren OMDANNE-plezier toch niet meer in de smaak, dan kan het gewoon terugkeren naar de natuur, want de items zijn biodegradeerbaar.

Solve Apparel-oprichtster Cristina Dan en haar team gebruiken design thinking, nieuwe technologieën, biomimicry en principes uit de circulaire economie om hun accessoire- en kledingontwerpen zo duurzaam mogelijk te houden – én om andere bedrijven tijdens consultancysessies mee op de ‘groene’ kar te doen springen.

Er zijn zes designprincipes die bij Solve Apparel ingekaderd tegen de muur hangen. De waarde die de klant aan een stuk hecht, is daarbij cruciaal. Het merk ontwerpt al haar stukken dan ook op zo’n manier dat ze lang meegaan én de klant ze niet beu wordt. De S-bags zijn bijvoorbeeld downloadbaar: de klant kan ze zelf laten lasercutten uit reststof die ze nog in huis heeft.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.