Case

EKN Footwear

Noël Klein-Reesink zag de sneakermarkt overspoeld worden door schoenen van ondermaatse kwaliteit met een grote ecologische voetafdruk (no pun intended). Hij besloot prompt dat het anders moest. Enter EKN Footwear. Zijn minimalistische modellen worden geproduceerd door Portugese schoenmakers die een eerlijk loon krijgen voor hun werk. Geen massaproductie, maar wél een maximale kwaliteit.

Bovendien gaat het Duitse merk enkel met milieuvriendelijke materialen aan de slag, zoals chroomvrij, plantaardig gelooid leer. (Schadelijke chemicaliën zijn uit den boze.) Voor de zolen gebruiken de EKN-ontwerpers restmaterialen en een natuurlijke rubbermelk die – hou je vast – wordt afgetapt van de Braziliaanse rubberboom en gestold met behulp van biologisch afbreekbaar mierenzuur.

En wat dacht je van de handgemaakte veganistische collectie van EKN Footwear? Voor de productie van de synthetische vezels die daarvoor nodig zijn, neemt het label alleen zijn toevlucht tot gerecycleerde grondstoffen. Ze maken bijvoorbeeld een hoogwaardige microvezel van PET-flessen en zweren bij een CO2-neutrale logistiek.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.