Case

Suite 13

Suite 13, dat zijn Maria Trepat Gelabert en Alexia Izu, twee designers die elkaar leerden kennen toen ze voor een groot Spaans modebedrijf werkten. Maria had in 2009 al eens een poging ondernomen om een ecofashionlijn te lanceren, in samenwerking met een Indiase fabriek die ook voor andere duurzame merken produceerde (zoals Greenpeace en People Tree). Alles zelf doen – van ontwerpen tot verkopen – was uiteindelijk echter niet haalbaar. Maria vond jaren later een bondgenote in Alexia, en Suite 13 bleek wél een schot in de roos. De oprichters verenigen elegantie en duurzaamheid in hun tijdloze ‘slow fashion’-stukken, die ze eventueel zelfs op maat maken (bijvoorbeeld voor huwelijken). 

Maria en Alexia zijn dol op natuurlijke materialen, zoals GOTS-gecertificeerd katoen, gerecycleerde wol, Tencel® en linnen. Op hun website zijn ze ook heel open over die materiaalkeuze: onder elke outfit staat duidelijk vermeld hoeveel procent van welke stof ze bevat, én waar ze gemaakt is. Transparantie: check.

De dames van Suite 13 noemen zichzelf ‘nomad designers’ en laten zich inspireren door hun vele reizen, maar de meeste van hun kledingstukken worden geproduceerd in Barcelona, waar Maria en Alexia waken over de ethische werkomstandigheden.

gerelateerde cases

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.