Case

Abelone Wilhelmsen

Abelone Wilhelmsen werd geboren in Kopenhagen, maar woont en werkt in Borgerhout. Met een kleermaakster als moeder en een schoenmaker als vader kreeg ze haar liefde voor mode en vakmanschap met de paplepel binnen. Verder werken haar roots door in haar minimalistische, urban ontwerpen. Die voelen Scandinavisch aan, maar zijn wel 100% ‘made in Belgium’, in beperkte oplage. Haar productie-atelier en flagship liggen op een steenworp van elkaar. Bij Abelone Wilhelmsen vinden zowel mannen als vrouwen een functionele, goed zittende outfit, maar ook accessoires en interieurspullen.

Wilhelmsens stoffen komen uit West-Europa. Zo vermijdt de ontwerpster dat het aantal transportkilometers de pan uit swingt. Bovendien zijn haar materialen van hoge kwaliteit. In combinatie met haar tijdloze, strakke designs, zorgt dit ervoor dat je haar kledingstukken jarenlang kunt dragen en eindeloos kunt combineren.

In 2020 bundelde Wilhelmsen haar krachten met Solange Cools voor de lokaal gemaakte collectie ‘Sustainable Collab’, bestaande uit kimono’s, overhemden, rokken, truien en tassen. Voor die laatste zetten Wilhelmsen en Cools Brugse gevangenen aan het werk met gerecycled leer. De stoffen voor de kledingstukken werden dan weer speciaal geweven, waardoor er van overproductie geen sprake was.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.