Case

Janue

Toen Céline Van Den Bossche en Martha Verleyen in 2019 Janue op de kaart zetten in Brussel, wilden ze vooral aanzetten tot bewust en zorgvuldig kopen. Ze benaderen hun elegante ‘slow fashion’-kleding als een kunstwerk, en nodigen hun klanten uit om er op dezelfde manier naar te kijken. De Janue-kledingstukken vallen op door hun tijdloze, geraffineerde uitstraling.

Van Den Bossche en Verleyen doen hun ding voornamelijk met luxueuze reststoffen van andere ontwerpers. Ondanks hun hoge kwaliteit zouden die stoffen anders op de afvalberg belanden. Bovendien selecteert het duo uitsluitend natuurlijke stoffen, zoals wol en katoen. Om transparantie te garanderen, richtten de ontwerpsters hun winkel in dezelfde ruimte in als hun atelier. Verder werken ze samen met Belgische fabrikanten, die ze regelmatig bezoeken om te checken of alles correct verloopt.

Doorheen de Janue-lijnen loopt een coherent kleurenpallet, waardoor klanten makkelijk stukken van verschillende collecties kunnen combineren. Om dezelfde reden bouwen de ontwerpsters elke collectie zo veel mogelijk voort op de vorige. Aan afgebakende selecties per seizoen hebben de dames lak.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.