Case

H&M

Voor het Zweedse H&M is duurzaamheid al enkele jaren een belangrijk topic. Op hun website wordt er gecommuniceerd over wat er allemaal rond duurzaamheid gedaan wordt. Enkele projecten waaraan wordt gewerkt bij H&M:

  • Een van hun doelen is om het gebruik van duurzame stoffen en materialen elk jaar te verhogen en dus duurzame keuzes te kunnen geven aan hun klanten. H&M is voortdurend op zoek naar innovatieve materialen en processen die de producten duurzamer kunnen maken. Hieruit onststond de Conscious Collectie. Alle items uit deze collectie zijn gemaakt van materialen als biologische zijde, leder, linnen en katoen, gerecycleerd polyester en lyocell. Zelfs kralen en pailletten zijn gerecycleerd. In 2014 was 21,2% van hun gebruikte katoen gecertificeerd biologisch katoen, Better Cotton (BCI) of gerecycleerd katoen. Tegen 2020 willen ze dit bereiken voor 100% van hun katoen.
  • De samenwerkingsnormen van H&M zijn hoog, daarom belonen ze ook de duurzaamheidsprestaties van hun partners. H&M wil ook beter levensonderhoud en positieve ontwikkeling garanderen in de gemeenschappen waar ze actief zijn.
  • H&M vindt het belangrijk om zo veel mogelijk te doen om hun impact op het klimaat te verminderen - bijvoorbeeld door enkel duurzame energie te gebruiken waar het mogelijk is. Ze vinden het ook belangrijk om hun klanten te inspireren om duurzamer te leven en slimmere keuzes te maken.
  • Reduce, reuse, recycle: drie belangrijke sleutelwoorden bij H&M. Te veel mode eindigt op de afvalberg, en daar willen ze iets aan doen. Daarom werkt H&M samen met I:CO om het eerste wereldwijde ‘take back’-systeem voor kledij te creëren. Klanten kunnen al hun ongewenste kleding bij H&M binnenbrengen en zij geven die kleren een nieuw leven. Het doel is om de lus te sluiten, waarbij ongewenste kleding wordt gerecycleerd om nieuwe creaties mee te maken.
  • Ten slotte is er ook de H&M Conscious Foundation, dit is een onafhankelijke organisatie die werkt aan langdurige positieve verandering voor mensen en gemeenschappen. De huidige aandachtsgebieden zijn onderwijs, schoon water en empowerment van vrouwen.
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.