Case

Freitag

Het Zwitserse Freitag werd in de jaren ‘90 gelanceerd door twee broers die op zoek waren naar sterke, waterdichte tassen om hun tekeningen veilig mee te nemen op de fiets. Zo bedachten de broers om oude dekzeilen van vrachtwagens te upcyclen tot tassen.

Maar Freitag creëert en verkoopt niet enkel tassen. Een aantal jaren geleden gingen ze op zoek naar werkkledij voor hun werknemers. Deze kleding moest gemaakt zijn van sterk, duurzaam geproduceerd en composteerbaar materiaal uit Europa. Dit vonden ze nergens, dus besloten ze zelf een materiaal te creëren, dat F-ABRIC werd genoemd en 100% composteerbaar is. Dit materiaal wordt nu ook gebruikt voor de kleren die in Freitag-winkels worden verkocht.

Begin 2015 lanceerde Freitag een 100% recycleerbare jeansbroek. Deze spijkerbroek is onderdeel van de composteerbare F-abric-lijn van Freitag. Er worden geen klinknagels of polyester draden voor gebruikt. De spijkerbroek is volledig katoenvrij en wordt in Europa gemaakt met Europese bastvezels, hennep en linnen. Het enige onderdeel dat niet composteerbaar is, zijn de knopen. Deze zijn van metaal, maar dankzij de schroefdop die Freitag zelf ontwikkelde (waarop patent is aangevraagd), kan het op eender welke broek worden hergebruikt. Freitag spoort klanten dus aan de knopen van de broek te halen en te hergebruiken.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.