tips & tricks

terug Tools voor ondernemers

Higg Index - Sustainable Apparel Coalition

De Higg Index is een tool gemaakt door de Sustainable Apparel Coalition met als doel de milieu- en sociale impact van kleding of schoenen te meten doorheen hun volledige levensloop. Door scores te geven die verbonden zijn aan broeikasgassen, water- en energieverbruik, afval en chemicaliƫn, wil de tool ook hulp bieden bij bijvoorbeeld beleids- en bedrijfsbeslissingen. De tool is gratis te downloaden in Excelvorm. Door specifieke informatie over je product/bedrijf in te vullen (bijvoorbeeld welke materialen je gebruikt), krijg je als bedrijf een beter zicht op de sterktes en zwaktes wat betreft duurzaamheid.

MADE-by MODE Tracker

MODE Tracker is een tool ontwikkeld door MADE-BY die modemerken moet ondersteunen in hun duurzame ontwikkeling. De tool werkt met een scorecard en helpt merken hun vooruitgang te meten en hierover gecontroleerd te communiceren naar het publiek. Op deze manier draagt de tool bij aan een transparantere manier van werken.

Nike Making App 

De Nike Making App helpt designers om de impact van bepaalde materiaalkeuzes te visualiseren. De tool is makkelijk te gebruiken en gericht op designers die duurzamer te werk willen gaan.

 
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.