Case

G-Star RAW

Voor G-Star is duurzaamheid een zeer belangrijk element in de toekomst van mode. Rekening houden met de gebruikte materialen om hun kleren te maken, was voor G-Star de eerste stap. Maar er wordt ook nog belang gehecht aan een aantal andere topics, waaronder bijvoorbeeld:

  • Transparantie: G-Star publiceerde een wereldkaart waarop hun productiepartners aangeduid zijn;
  • Sociaal en milieugericht zijn in de leveringsketen door bij te dragen aan de ontwikkeling van gemeenschappen in productielanden;
  • Zo veel mogelijk innovatieve producten met doordachte materialen creëren;
  • Uiteindelijk bekijken ze hun eigen activiteiten en gedrag, zodat hun directe impact op het milieu wordt verkleind.

Daarnaast is één van de grootste thema’s waarop G-Star inzet ‘plastiek’. Met de RAW for the Oceans collectie zetten ze plastiekafval uit de zee om in unieke producten en werken ze samen met Bionic en Parley for the Oceans om een bijdrage te leveren aan het schoonmaken van de oceanen.

Naast de collectie RAW for the Oceans, willen ze ook plastiekvervuiling tegen gaan. Daarom proberen ze in al hun activiteiten het eenmalig gebruik van plastiek te vermijden, en niet-duurzame en onnodige plastieken producten niet te gebruiken.

Ook op vlak van distributie willen ze goed voor het milieu zijn. Om de uitstoot van koolstof zo veel mogelijk te beperken, verbruiken ze zo min mogelijk energie en werken ze samen met transportbedrijven die voldoen aan hoge normen op het gebied van duurzaamheid en milieubescherming.

gerelateerde cases

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.