Case

Ace & Jig

Ace & Jig is synoniem met comfortabele vrouwenkleding die je op vele manieren en gedurende vele jaren kan dragen. Voor de ontwerpers primeert stijl duidelijk op trends. In 2009 besloot Ace & Jig om een seizoensonafhankelijke collectie in elkaar te boksen op basis van natuurlijke, handgekleurde en handgeweven stoffen, elk met hun eigen textuur, kleur en patroon.

Hun zoektocht naar de ideale fabrikant leidde Ace & Jig naar het verre India, waar ze in contact kwamen met ervaren textielspecialisten die de mooiste dingen uit hun houten handweefgetouwen toverden. Maar het bleef niet bij dat eenmalige contact: ook nu nog zakt het team van Ace & Jig meerdere keren per jaar af naar India om een-op-een te werken met de wevers die hun authentieke stoffen creëren, en om erover te waken dat hun leefomstandigheden zo comfortabel mogelijk zijn. Ace & Jig biedt bijvoorbeeld gratis kinderopvang aan haar Indiase partners aan en gebruikt teruggewonnen water om biologische groenten voor hen te kweken.

Hoewel Ace & Jig volop met kleuren en silhouetten experimenteert, keert het streepjespatroon steevast terug in elke collectie. Voor de ontwerpers is de ‘yarn-dye stripe’ een tijdloos stijlicoon waarmee je jezelf kan heruitvinden én waarmee je alle kanten uit kan.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.