Case

Slow Works

Slow Works bestaat uit een tweekoppig team. Modeontwerper Benthe Boesen zet haar ‘less is more’-levensmotto om in eenvoudige designs voor mensen die haar visie delen, terwijl grafisch ontwerper Troels Schwarz gelooft in simpele, creatieve concepten die een blijvende indruk nalaten. Het duo wil gas terugnemen en weer grip krijgen op de tijd, want enkel als alles trager gaat kunnen we rekening houden met onze omgeving en die ook beter begrijpen. Hun ingesteldheid staat haaks op de huidige alles-moet-steeds-sneller cultuur, waarin onbereikbare ideale het ultieme streefdoel zijn.

Trouw aan hun filosofie verhuisde het Slow Works-designduo naar een kleine gemeenschap waar producten lokaal en met de hand gemaakt worden, met het oog op een lange levensduur. De designers en handwerkers maken daarbij gebruik van natuurlijke materialen en dito kleurstoffen, zoals indigo. Op dit moment staan onder meer Merino-wol en katoen bovenaan het grondstoffenlijstje van Slow Works. Het quilten, naaien, drukken en verven van de stoffen gebeurt in een studio in de achtertuin van de designers, die daarvoor alle tijd nemen die ze nodig hebben. Met andere woorden: ze weigeren zich te laten dicteren door hun horloge.

Tot slot is Slow Works heel transparant over hun productie. Het bedrijf wil de consumenten meenemen doorheen het lange en tijdrovende proces dat hun producten doorlopen. Op die manier hopen ze hen te doen inzien dat ze niet zomaar een product kopen, maar honderden uren werk, en evenveel experimenten en mislukkingen.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.