Case

Knowledge Cotton Apparel

Knowledge Cotton Apparel weet van wanten. Dit Deense kledingmerk stelde zich namelijk drie duidelijke doelen voor 2020. Ten eerste: meer dan 4,5 miljoen petflessen recycleren. Ten tweede: 800.000 liter chemicaliën en pesticiden besparen. En ten slotte: haar koolstofuitstoot volledig terugdringen (tot 0% dus!). Het is – op zijn zachtst gezegd – een ambitieus milieuplan.

Om bij de petflessen te beginnen: die vist het merk kordaat uit de oceanen, om er vervolgens polyesterdraad van te maken. Dit type polyester is veel duurzamer dan de klassieke variant en de productie ervan gaat gepaard met zo’n 80% minder CO2. Fun fact: in één jas van Knowledge Cotton Apparel kruipen zo’n 25 gedumpte petflessen.

En hoe zit het met die tweede doelstelling? ‘Organic cotton to the rescue’! Bij de teelt van dit type katoen worden namelijk geen chemicaliën of pesticiden gebruikt. De T-shirts en truien van Knowledge Cotton Apparel zijn daarom niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de drager. De schadelijke stoffen die bij de productie van klassiek katoen komen kijken, blijven namelijk hangen in de kledij die ervan gemaakt wordt. Stof tot nadenken …

Haar derde en laatste doel wil het merk bereiken door haar kleding te laten produceren in fabrieken die voor 100% op hernieuwbare energie draaien. Naar eigen zeggen schenkt niet alleen het behalen van zo’n doelstellingen het label veel voldoening, maar ook – en vooral – het proces en de uitdaging die erbij komen kijken.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.