Case

Mayamiko

Mayamiko, het geesteskind van Paola Masperi, is een ethisch en duurzaam lifestylemerk dat zowel vrouwenmode als accessoires en interieurspullen verkoopt. De collecties worden gemaakt in Malawi, en dat zie je: de kledingstukken zijn geïnspireerd op Afrikaanse tradities en prints, en de stoffen komen van de markt in Lilongwe, op een steenworp van het Mayamiko Fashion Lab.

Masperi maakte van dat Fashion Lab een heus opleidingscenter, waar toekomstige naaisters en kleermaaksters – voornamelijk vrouwen met HIV of die kinderen met HIV hebben – zich niet alleen de stiel eigen kunnen maken, maar ook financiële en business skills aanleren. Na hun opleiding krijgen de vrouwen de kans om hun eigen zaak te starten.

Het Lab werkt volledig op zonne-energie, maar dat is niet de enige manier waarop Mayamiko haar steentje bijdraagt tot een schonere planeet. Het merk gebruikt ook zoveel mogelijk GOTS-gecertificeerd katoen en maakt al haar verpakkingen van gerecycleerd materiaal. Bovendien gaat het voor ‘zero waste’ en vangt het daarmee twee vliegen in een klap: van haar reststoffen maakt het namelijk herbruikbaar maandverband voor meisjes die zich geen hygiëneproducten kunnen veroorloven (en daardoor veel schooldagen missen).

Mayamiko is goed omringd. Het merk is lid van Common Objective (het voormalige Ethical Fashion Forum) en Textile Exchange, en het steunt de Fashion Revolution-beweging. Bovendien werkt het samen met One Tree Planted: iedereen die een Mayamiko-stuk koopt, krijgt de optie om een boom te planten.

gerelateerde cases

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.