Case

Aurélie Chadaine

Aurélie Chadaine sleepte met haar handgemaakte accessoires al verschillende eco-prijzen in de wacht, waaronder The Green and Chic Award. En haar tassen zijn effectief … ‘green’ en ‘chic’! Je herkent ze aan hun minimalistisch design, maar ook aan hun natuurlijke materialen. Chadaine werkt bijvoorbeeld graag met leer. Haar Italiaanse producent maakt er een erezaak van om dit materiaal plantaardig te looien (met boomschors, om precies te zijn), volledig in overeenstemming met de Europese certificeringen.

De productie gebeurt bovendien lokaal – voor dit accessoiremerk betekent dat: in Parijs en (we zoomen nog verder in) in een studio die zich niet bezondigt aan verspilling of overproductie. Dankzij laser cutting wordt elk stukje leer maximaal benut.

Daarnaast helpt de Parijse ontwerpster haar klanten om hun sneakers of andere veterschoenen te upgraden en hen zo langer interessant te houden. Ze verkoopt namelijk jamboreereepjes om eraan vast te binden. Sommigen van die reepjes zijn zelfs aan twee kanten bruikbaar, waardoor je er maar liefst vier mogelijk combinaties mee kunt maken. Een make-over om ‘u’ tegen te zeggen!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.