Case

Goat Organic Apparel

Toen Abigail en Lavinia Bakker op zoek gingen naar een simpel, wit T-shirt dat organisch was, duurzaam geproduceerd én betaalbaar, bleken die drie laatste vereisten er teveel aan. De tweelingzussen besloten gewoon zelf te gaan maken wat ze niet vonden, en bieden onder de naam Goat (een afgeleide van hun originele merknaam Geitenwollenshirts) intussen niet alleen T-shirts aan, maar ook comfy veganistische sweaters, tops, longsleeves, joggingbroeken en zelfs sjaals. Die items houden ze betaalbaar door rechtstreeks aan de consument te verkopen.

Goat maakt verschillende collecties, maar die hebben allemaal gemeen dat ze 100% vegan zijn en ethisch geproduceerd. De basiscollectie wordt bijvoorbeeld gemaakt in India, in veilige en hygiënische werkomstandigheden. De arbeiders krijgen bovendien een vergoeding die minstens 150% van het minimumloon bedraagt.

De REmix-collectie wordt dan weer op Amsterdamse bodem gemaakt, door vluchtelingen uit onder meer Syrië, Libanon en Palestina, terwijl de REcycle-collectie van Italiaanse makelij is. Die laatste collectie bestaat – zoals de naam al een beetje verraadt – voor 95% uit gerecycleerd denim en er komt zo goed als geen water bij te pas. Biologisch katoen en modal zijn andere stoffen die Goat-approved zijn.

Een leuke uitsmijter: de Goat-website is uitgerust met een ‘sustainability library’ tjokvol tips om in je dagelijks leven een groene toer op te gaan.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.