Case

Babysoy

Babysoy ontstond toen een van de twee oprichters azlon ontdekte, een vezel gemaakt van sojabonen. Een kennis van hem was pas mama geworden en wou duurzamere kleertjes voor haar baby kopen. De twee vonden elkaar, et voilà: Babysoy was geboren!

Voor de stof gemaakt van soja, ook wel ‘veganistisch kasjmier’ genoemd omdat ze zo zacht en elastisch is, wordt eigenlijk restafval van de voedselindustrie gebruikt. Het omhulsel van de sojaboon is namelijk niet eetbaar, maar kan wél dienen als stofvezel. Het resultaat is recycleerbaar en biologisch afbreekbaar. Hoewel Babysoy vernoemd is naar dit ingrediënt, gebruikt het Amerikaanse merk ook andere milieuvriendelijke stoffen, zoals GOTS-gecertificeerd biologisch katoen en viscose op basis van bamboe. De ritsen in Babysoy-kleding dragen dan weer het ‘OEKO-TEX® Standard 100’-label.

Babysoy zet vooral in op duurzame stoffen, maar geeft daarnaast het Jane Goodall Institute een duwtje in de rug. Een deel van de opbrengst van de ‘Janey Baby’-collectie, waarop bedreigde diersoorten staan afgebeeld, gaat namelijk naar deze organisatie die chimpansees en hun habitat beschermt.

gerelateerde cases

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.