Case

Naomi Rachèl Timan

Naomi Rachèl Timan ontwerpt duurzame tassen en accessoires uit leer dat al een heel leven achter de rug heeft, bijvoorbeeld als jas of zetel. Haar ‘I WAS A …’-collectie maakt dat meteen duidelijk. Zo is er onder meer een handtas die ‘I WAS A CHAIR’ heet.

Met haar unieke, handgemaakte stukken bindt de Nederlandse ontwerpster de strijd aan met onze wegwerp- en consumptiemaatschappij. Ze roept iedereen via haar website op om gebruikte leren spullen te doneren, want ze zou er maar wat graag een tweede leven aan geven. Timan inspireert anderen bovendien om zelf de handen uit de mouwen te steken, door workshops te geven waarin ze toont hoe je een oude leren jas omtovert tot een tas.

De designs van Timan produceren zo weinig mogelijk afval en zijn tijdloos. Ze zijn met andere woorden niet bedoeld om na een seizoen naar de zolder verbannen te worden. Sommige stukken kan je zelfs op meer dan één manier dragen. Timan maakt bijvoorbeeld handtassen met twee compartimenten, waarvan je eentje kan losmaken om als portefeuille te gebruiken.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.