Case

Yunit Studio

Yunit Studio maakte oorspronkelijk enkel T-shirts, maar intussen vinden zowel mannen als vrouwen er tijdloze truien, hemden, broeken en andere items. Het Nederlandse merk heeft een permanente collectie: een stuk verdwijnt pas als het echt op is, en niet omdat het niet meer ‘in’ zou zijn.

Yunit Studio werkt samen met kleine, eigenhandig geselecteerde fabrikanten die respectvol omgaan met hun personeel en hun omgeving. Daarnaast kiest het label zo veel mogelijk voor duurzame grondstoffen, zoals modal (gemaakt van beukenhout gewonnen uit duurzaam beheerde bossen), biologisch katoen, biologisch linnen en Tencel®. Het communiceert ook eerlijk over het gebruik van minder duurzame alternatieven zoals polyester en elastan, dat het in kleine hoeveelheden inzet als hulpmiddelen voor hun biokatoen (bijvoorbeeld om het beter te doen stretchen).

Woon je binnen de Amsterdamse ring? Dan heeft Yunit nog een leuke verrassing in petto: een ‘bezorgd binnen het uur’-service, waarvoor het merk een beroep doet op Roetz Bikes. Deze fietsenmaker gebruikt oude frames en recycleert zo veel mogelijk andere onderdelen. Roetz Bikes stelt bovendien mensen tewerk die weinig kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.