Case

Two Thirds

Two Thirds dankt haar naam aan het feit dat twee derde van onze aardbol uit oceanen bestaat. Het Spaanse merk wil die kostbare watermassa beschermen – net als de rest van de planeet. Om te beginnen maakt Two Thirds het verschil met de stoffen die het gebruikt. Denk aan gerecycleerd polyester, biologisch katoen, merinowol, linnen, Tencel® en (heel toepasselijk) Seacell, dat uit een mix van Tencel® en duurzaam geoogste algen bestaat. In plaats van leer kiest het team voor kurk, en de knopen zijn gemaakt van noten.

Over het verven van de stoffen heeft Two Thirds al even goed nagedacht. Zo gebruikt het onder meer een kleuringsproces op basis van enzymen, waarvoor minder water, energie en chemicaliën nodig zijn.

De productie vindt plaats in Europa, onder meer in Portugal en Italië, om te garanderen dat de productieomstandigheden koosjer zijn. Two Thirds onderhoudt een persoonlijke relatie met elke productiepartner en gaat regelmatig langs om de sites te controleren.

Die productie komt bovendien niet zomaar op gang. Two Thirds werkt namelijk met een ‘pre-order’ systeem, waardoor het perfect weet hoeveel stuks het van elk product nodig heeft. Het merk maakt exact genoeg – niet te weinig en niet te veel. Zo genereert het minder afval (in de vorm van onverkochte kledingstukken) en gebruikt het niet meer materiaal dan absoluut noodzakelijk is.

Het Spaanse merk communiceert eerlijk – onder meer over de redenen waarom het op Amazon vertrouwt om producten tot bij de klant te krijgen – en geeft tips om op een milieuvriendelijke manier zorg te dragen voor kledingstukken. Zo krijgen klanten bijvoorbeeld het advies om hun jeansbroek in de vriezer te stoppen om bacteriën te doden en komaf te maken met onaangename geurtjes. Tot slot werkt Two Thirds samen met, en doneert het geld aan, Edmaktub, een vzw die het oceaanleven wil beschermen en onderzoek doet naar dolfijnen en walvissen.

gerelateerde cases

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.