tips & tricks

terug Technologieën voor makkelijke demontage

Wear2™ is een ecostitch-technologie (naadtechnologie) ontwikkeld door een groep Britse retailers, producenten en textielrecyclagebedrijven waarmee je kledingstukken selectief uit elkaar kan halen op het einde van hun leven.

Door Wear2™-technologie te integreren in kleding kan je ritsen, knopen, voeringen, etc. gemakkelijk verwijderen zonder de omliggende stof te beschadigen.

Door kleding te maken die letterlijk "uit elkaar valt" op commando, biedt wear2™ een unieke manier om pure vezels te herstellen, te hergebruiken en te upcyclen.

Je kan de technologie ook inzetten om slechts bepaalde onderdelen vlot los te maken. Als je bijvoorbeeld een nieuw logo hebt en de labels in een kledingreeks wil vervangen, kan je enkel die losmaken en eenvoudig vervangen door nieuwe.

Ook het Belgische Resortecs biedt wereldwijd gepatenteerde oplossingen aan voor kledingrecyclage. Concreet maakt het bedrijf automatische demontage van kleding op industriële schaal mogelijk. Via hun smeltgarens kan je een kledingstuk later gemakkelijk demonteren, zodat je de stof steeds weer op nieuwe manieren kan gebruiken. Zo vermindert de noodzaak om nieuwe stoffen te produceren.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.