tips & tricks

terug Bluesign Technologies

Het Zwitserse bedrijf Bluesign Technologies begeleidt textielfabrieken om hun impact op het milieu te verminderen en de veiligheid van het personeel te garanderen. Het bedrijf wil de verschillende spelers binnen de textielketen op één lijn brengen en samen met alle actoren de sector verduurzamen.

In 2015 ontwikkelde het bedrijf de tool BlueXpert om het gebruik van energie, water en chemicaliën in textielfabrieken te verminderen. De tool brengt fabrieken in contact met de partners van het Bluesign Chemical System. Dit is een database van leveranciers van onschadelijke chemicaliën. Door een samenwerking met deze leveranciers kan het gebruik van chemicaliën tot 15% dalen. De tool stimuleert ook samenwerkingsverbanden op andere vlakken. Het energieverbruik in de textielindustrie kan hierdoor tot 30% teruggedrongen worden en het waterverbruik zelf tot 50%.

Bluesign Technologie is aangesloten bij verschillende organisaties die het milieu op de eerste plaats zetten, zoals The Conservation Alliance, The European Outdoor Conservation Association, B.A.U.M. en de Sustainable Apparel Coalition.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.