tips & tricks

terug Shopgidsen

Rank a Brand

Rank a Brand is een online platform dat consumenten moet helpen in hun zoektocht naar duurzame merken (van kleding over elektronica, telecom en media tot eten en drinken).

Susta - Duurzaam Antwerpen

Op de website van Susta kan je makkelijk alle duurzame plekjes in Antwerpen en omstreken vinden. Je kan eenvoudig zoeken naar winkels die bio, fair of eco aanbieden in verschillende sectoren (voeding, kleding, bouw, HORECA, ...).

Fair Fashion App - schone klerencampagne

Deze app, die je kan downloaden voor iOS of Android, toont welke merken er goed scoren op gebied van arbeidsomstandigheden. In de app vind je de grote merken/retailers terug. Meer info lees je in dit artikel.

Talking Dress - shopgids

De Nederlandse duurzaamheidsexperte Marieke Eyskoot schreef niet enkel een boek over duurzame mode, maar lanceerde ook een ‘shopgids’. Beschikbaar voor iOS en Android.

Nederland Circulair - circulaire economie op de kaart

Nederland Circulair zet een aantal cases/best practices van de circulaire economie letterlijk op de kaart. De cases worden steeds verder aangevuld.

Ellen McArthur Foundation - Circular Economy Map

De Ellen McArthur Foundation publiceerde een online kaart die de wereld van de circulaire economie weergeeft. Op deze kaart staan organisaties en individuen die bijdragen aan een circulaire economie (via bijvoorbeeld promotie of onderzoek).

Ethical Fashion Report Comparison

Jaarlijks stelt Baptist World Aid een ethisch modeverslag op als onderdeel van het Behind The Barcode Project, dat merken gradeert op basis van hun arbeidsrechtelijke managementsystemen. Dit onderzoek wordt vervolgens gepubliceerd om je bij een aankoop te helpen met het maken van meer informeerde beslissingen. 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.