Case

Kings of Indigo

Kings of Indigo is een Nederlands denimlabel met een hart voor de natuur. Het merk maakt jeans die handgekleurd zijn met natuurlijke plantenextracten van de Indigofera. De collecties worden grotendeels vervaardigd uit gerecycleerd of biologisch katoen en zijn meestal gecertificeerd met het GOTS-label. Daarnaast voegt het merk ook andere duurzame grondstoffen toe aan de collecties, zoals linnen of Tencel. Kings of Indigo respecteert de REACH-richtlijnen rond het gebruik van chemicaliƫn bij de productie.

De bedrijfsvisie van Kings of Indigo staat volledig in het teken van recyclage. Ten eerste wordt oude kledij in nieuwe collecties opnieuw tot leven gewekt om te besparen op water en chemicaliƫn. Ten tweede zijn de verpakkingen van het merk gemaakt van gerecycleerd of biodegradeerbaar materiaal. Ten derde geeft Kings of Indigo de consumenten de mogelijkheid om hun kleding zelf op te lappen met een herstelkit of op heuse herstellingsevents.

Ook op het vlak van productie bewandelt Kings of Indigo altijd het meest duurzame en eerlijke pad. Het merk verbiedt zandstraling, het wast haar producten met ozon en zelfs stenen, en werkt met laser in de plaats van bleekmiddelen. Dit hele productieproces kan je tot in de details raadplegen op de website. Kings of Indigo is lid van de Fair Wear Foundation en garandeert goede arbeidsomstandigheden voor alle werknemers.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.