Case

O My Bag

Het Amsterdamse O My Bag wil tassen en accessoires maken waarmee je niet alleen indruk maakt, maar ook invloed uitoefent. Deze duurzame spullen hebben een tijdloos design en worden gemaakt van ecologisch, plantaardig gelooid leer afkomstig uit India en Italië. De huiden komen van de vleesindustrie en zijn dus een afvalproduct.

Naast de leren accessoires waarmee O My Bag bekend werd, biedt het merk ook een ‘Canvas Collection’ aan die gemaakt is van GOTS-gecertificeerd, organisch katoen. Tijdens het telen van de katoenplanten worden dus geen pesticiden of kunstmeststoffen gebruikt, en die trend zet zich voort tijdens het verven: dat proces voltrekt zich namelijk al net zo chemicaliënvrij. Ook de voering van de leren tassen bestaat uit organisch katoen. Specifiek voor deze afwerking doet O My Bag een beroep op het Anandi Eco-Farm project dat werkgelegenheid creëert voor Indiase boeren, en hen van opleidingen voorziet.

O My Bag steunt de arbeiders in Calcutta die haar producten maken door hen een eerlijk loon te bieden en regelmatig controles uit te voeren in de (SA 8000-gecertificeerde) fabrieken.

Voor haar logistiek doet het merk een beroep op een partner die zo weinig mogelijk CO2 uitstoot, en voor die uitstoot compenseert het dan weer door te investeren in het Envira Amazonia Project. Dat project wil de ontbossing van het Amazonewoud een halt toeroepen en de unieke biodiversiteit ervan beschermen.

En de verpakking van de producten? Die is gemaakt van gerecycleerd materiaal. Sinds 2018 werkt O My Bag samen met RePack, een verpakkingsdienst die afval de wereld uit wil helpen. Het systeem is simpel: klanten kunnen kiezen voor RePack en hun verpakking na ontvangst gewoon gratis in de dichtstbijzijnde postbus droppen. Daarvoor worden ze beloond met 10% korting op hun volgende aankoop bij O My Bag, of een ander merk dat een overeenkomst heeft met RePack.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.