Case

Nudie Jeans

Het Zweedse Nudie Jeans bestaat al sinds 1999 en integreert het circulaire denken in de volledige levenscyclus van de broeken die ze maken. Nudie Jeans worden online en in winkels verkocht, waarna er een heel proces volgt van de break-in tot het recycleren:

Break-in: de broek wordt gedoopt in Indigo (om kleur te geven) en wordt vervolgens niet meer bewerkt, gewassen of geschuurd. Als de broek is gekocht, wordt hij gedragen zonder te worden gewassen. Na lange tijd dragen is het tijd voor de was, waarna de draagplekken als het ware meer naar voren komen. Nudies benaming voor deze soort jeans is "Dry Denim", oftewel "Droge Denim" vanwege het feit dat de broeken ongewassen zijn.

Repair: voor het herstel van de jeans zijn er verschillende opties. Een eerste optie is dat de klant bij een Nudie Jeans winkel de jeans gratis laat repareren. Een andere optie is om de jeans zelf te herstellen. Nudie stuurt dan gratis een Jeans Repair Kit dat draad, patches en andere dingen bevat.

Reuse: Nudie moedigt klanten aan om oude jeans die niet meer draagbaar zijn te hergebruiken om andere jeans te herstellen. Als klanten dit niet willen doen, kunnen ze de jeansbroek ook in de winkel terugbrengen tegen een kortingsbon. Nudie wast en herstelt dan elke jeansbroek en plaatst ze terug in de winkel als tweedehands artikelen.

Recycle: wanneer de jeans echt niet meer bruikbaar zijn, worden ze in stukken gesneden tot vezels die dan worden gebruikt om nieuwe jeans te maken of andere producten zoals tapijten of sofa's.

gerelateerde cases

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.